Chimichurri

En stark marinad eller sås som passar till grillad fisk, kyckling, kött eller korv.

Chimichurri

Mängd: 300 ml
Tid: 20 min

Ingredienser

  • 60 ml rödvinsvinäger
  • 2 msk pressad citron
  • 1 dl hackad rödlök
  • 2,5 dl färsk persilja
  • 2 dl färsk koriander, hackad
  • 0,5 dl färsk oregano
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1/2 jalapeño
  • 2 dl olivolja
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Lägg ned vinäger, citron, lök, persilja, koriander, oregano, vitlök, jalapeño, salt och peppar i kannan i angiven ordning och fäst locket.
  2. Använd pulsknappen och starta maskinen. Pulsa 10 gånger och använd tampen för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen. Stäng av maskinen och använd en slickepott/spatel för att skrapa ned det som fastnat på insidan av kannan. Pulsa ytterligare 10 gånger.
  3. Välj hastighet 1 och ta bort plastpluggen på locket. Ringla ned olivolja genom öppningen medan maskinen är igång. Sätt på locket igen.
  4. Öka hastigheten till 10.
  5. Mixa i 10 sekunder eller till önskad konsistens.

 

Related Posts
Frosé | The Blender