Vegetarisk köttfärslimpa

Home / Recept / Huvudrätter / Vegetarisk köttfärslimpa

En ny variant på den gamla klassiska köttfärslimpan – den här är dessutom vegetarisk!

Vegetarisk Köttfärslimpa

Mängd: En limpa, 10 bitar
Tid: 2 h och 30 min

Ingredienser

  • 1 Zucchini, skuren i bitar (x 5 cm)
  • 1 röd paprika, ångad, tärnad, utan frön
  • 1 gul paprika, ångad, tärnad, utan frön
  • 5 vitlöksklyftor
  • 0,6 dl olivolja
  • 450 g champinjoner
  • 0,6 dl balsamvinäger
  • 1,8 dl ketchup (Recept hemlagad ketchup)
  • 1,2 dl näringsjäst (bjäst)
  • 1,2 dl havremjöl
  • 0,6 dl havregryn
  • 1 stort ägg
  • 3 msk färsk persilja, grovt hackad
  • 1 tsk färsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Fäst locket på kannan, men ta bort plastpluggen på locket.
  3. Välj hastighet 3.
  4. Starta maskinen och släng ned en zucchini-bit i taget genom öppningen i locket. Använd tampern om det behövs för att pressa ned bitarna mot knivbladen.  Häll sedan över zucchinin i en skål.
  5. Repetera steg 3 med paprika och vitlök.
  6. Värm upp en stor stekpanna på spisen på medelvärme, släng ned champinjonerna och stek tills vätskan avdunstat.
  7. Lägg sedan ned paprika, zucchini, timjan och vitlök i stekpannan tillsammans med svampen. Stek tills all vätska avdunstat.
  8. Tillsätt balsamvinäger och låt det avdunsta till hälften.
  9. Addera ketchup, havregryn, havremjöl, näringsjäst och persiljeblandningen, rör runt ordentligt så alla ingredienser blandas. Ställ åt sidan och låt svalna i 15 minuter.
  10. Tillsätt ägg till blandningen, rör om.
  11. Förberedd en 20 cm x 10 cm ugnsform med bakplåtspapper och smör/olja.
  12. Häll över blandningen i formen och ställ in i ugnen i 45 minuter.
  13. När den är klar, låt stå och svalna i ca en timme, dela i 10 portioner.
  14. För att servera, placera ut portionerna på en bakplåt.
  15. Ställ sedan in i ugnen igen på 180 grader i 10 minuter.
Related Posts