Ingredienser
För Faux Feta
- 2,5 dl (140 g) rostade, osaltade hela cashewnötter
- 1 tsk havssalt
- 3 msk (45 ml) extra virgin olivolja
- 2 msk (30 ml) plus 2 tsk citronsaft
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad dill
- 1 tsk torkad timjan
- 2 vitlöksklyftor, skalade
För Sallad
- 4 tomater, skivade
- 1 gurka, skivas tunt
- 2,5 dl (115 g) rödlök
- 1 ¼ dl (100 g) Kalamata oliver
- 2 msk (30 ml) extra virgin olivolja
Gör så här
- Lägg i citronsaft, vinäger, olivolja, salt, oregano, dill, timjan, vitlök och cashewnötter i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka hastigheten sakta till 8.
- Blanda i 30 sekunder, använd staven vid behov för att pressa ingredienserna mot bladen.
- Sätt in i kylskåpet i 30 till 45 minuter.
- Lägg gurka och tomater på en tallrik. Garnera med rödlök, oliver, och faux feta. Ringla med olivolja.
Related Posts