Recept: Chef Kathy Casey
Ingredienser
- 60 g färska eller frysta tranbär
- 0,5 dl socker
- 1,2 dl vitvinsvinäger
- 1 tsk Dijon senap
- 0,5 dl apelsinjuice
- 1/4 tsk salt
- 1/4 tsk malen svartpeppar
- 1,8 dl vegetabilisk olja
Gör så här
- Blanda tranbär, socker och vinäger i en liten kastrull och koka på medelvärme tills tranbären ”poppar”, ca 4-5 minuter.
- Ta bort från värmen och låt svalna.
- Lägg blandningen i kannan, tillsätt Dijon, apelsinjuice, salt och peppar och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka hastigheten sakta till 10, slutligen till full effekt (High).
- Mixa i 20 sek.
- Sänk hastigheten till 5 och öppna luckan på locket.
- Ringla i oljan genom luckan på locket. Dressingen bör bli slät.
- Servera över Endive sallad med rostade päron, hasselnötter, och ädelost.
- Dressingen håller i upp till 2 veckor i kylskåp.
Related Posts