Hurra för vegansk ost!

Home / Blogg / Hurra för vegansk ost!

Allt fler börjar se fördelarna med att välja mjölkfritt. Både för människa och miljö – och nu finns till och med möjlighet att avnjuta veganska ostar.

Det kan säkert kännas som en uppoffring för många att inte kunna äta ost, oavsett om det är självvalt eller inte.  Det finns många kombinationer som man kan mixa ihop själv i köket hemma som kan ersätta ostens plats på våra tallrikar.

Vitamix har publicerat en intressant artikel med tips på hur du kan göra.

Så här gör du

  • Blötlagda mandlar eller cashewnötter som du sedan mixar utgör en perfekt bas.
  • Tofu är ett annat alternativ som kan vara en härlig bas för din hemmagjorda ost.
  • För tjockare konsistens: Agar Agar (vegansk alternativ till gelatin)
  • Näringsjäst ger en gul färg och skapar en ostsmak likt den ”vanliga” osten.
  • Smaksätt sedan med exempelvis vitlök, lökpulver, paprikapulver för lite mer spice. Medan vinäger och vitt vin kan ge den lite mer bittra och syrliga smaken som förknippas med ost.

Minimalistbaker har ett härligt recept på vegansk parmesan som är superenkelt att göra!

Vegansk parmesan

Allt som behövs är:

  • 90 g cashewnötter
  • 3 tsk näringsjäst
  • 3/4 tsk havssalt
  • 1/4 tsk vitlökspulver

Mixa och njut!

Related Posts