Äggtoddy-Cheesecake

Home / Recept / Efterrätt / Äggtoddy-Cheesecake

Ingredienser

  • 2,5 dl krossade kex (förslagsvis Digestive eller andra sötade)
  • 2 msk strösocker (till botten)
  • 3 msk smält smör
  • 2,5 dl cream cheese
  • 2,25 dl strösocker
  • 3 msk vetemjöl
  • 1,8 dl äggtoddy
  • 2 ägg
  • 2 msk rom
  • 1/2 tsk muskot

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda krossade kexen, socker och smör i en bunke och lägg sedan i botten på en rund form.
  3. Ställ in i ugnen i 10-15 min tills den fått en gyllene färg.
  4. I mixern: lägg i cream cheese, socker, vetemjöl, äggtoddy, ägg, rom och muskot och sätt på locket.
  5. Välj hastighet 1.
  6. Öka långsamt till 10, sen till högsta effekten.
  7. Mixa i 30 sekunder.
  8. Fördela smeten över den förgräddade bottnen, ställ in i ugnen i ytterligare 45-50 minuter eller tills den fått rätt konsistens.
  9. Låt stå och svalna innan du tar bort formen.
  10. Ställ in i kylen. Serveras kall!
Related Posts