Lätt att rengöra

Home / Blogg / Lätt att rengöra

Kan Vitamix kannan köras i diskmaskinen? Är den svår att rengöra?

Dessa två frågor får jag ofta så jag tänkte dela en riktigt bra video som jag hittat på Youtube. Videon visar  hur lätt och snabbt det är att rengöra Vitamix. Själva rengöringen är nästan det bästa med hela maskinen, gör det extra roligt att använda den ofta! Klicka på bilden ovan och se filmen.

Vi rekommenderar inte att köra kannan i diskmaskin. Även om bladen är tillverkade av rostfritt stål och, i princip, kan diskas i maskin (plast bägaren kan nog förlora sin lyster) är det helt absurt att fylla maskinen med en stor kanna när det finns enklare och snabbare alternativ. Dessutom sitter det faktiskt kullager i botten och hur tätt det än är monterat finns alltid risken att lite diskmedel når kullagrets fett vilket då bidrar till att förkorta livslängden.

Vi rekommenderar att du sköljer kannan i varmt vatten efter varje användning. För att sedan diska den, fyll kannan till hälften med varmt vatten, tillsätt ett par droppar diskmedel, sätt på locket och ”pulsa” några gånger. Skölj ur och allt är klart.

Related Posts

Leave a Comment

tre × 3 =